19 Ocak 2014 Pazar

Kozmetik Maceram

Merhaba Arkadaşlar... 
Dün ve bugün azıcık kozmetik alışverişi yaptım, bir o konuda eksiktim onuda tamamladım - tamamlayamadım hala acemiyim - kendimce birşeyler yapıyorum işte depresyondan çıkma çabası gibi birşey sanırım.. 

Dün bol bol gezdim üstüne bugünde gezdim.. Bkalım neler almışım..


Açıkcası BB krem olayını uzun süredir düşünüyordum. Skin79 almak istiyordum. Koreden kargo ile almak daha mantıklı gelmişti çünkü fiyatı daha uygun oluyordu - benim mantığıma göre - denedim ama malesef beceremedim almayı... üstüne dün girdiğim bir mağazada kozmetik köşesi görünce bakayım BB kremlere dedim..
Bir çok marka vardı ama BB lerin ehli kore markaları tabiki yoktu... satış danışmanına sorduğumda L'oreal i önerdi bende bir bildiği vardır dedim aldım. 
 Sadece bu sabah kullandım 1 saat durmuştur yüzünde çünkü sonra temizlemek zorunda kaldım.. Yani beklediğim performansı sağlamadı açıkcası tabi 1 kere kullanmayla bunu söylemekte doğru olmak şöyle 1 hafta geçsin anca o zaman anlaşılacak işin aslı..


Ardındanda ;


 Bu ürünleride yine danışman hanım önerdi..
ikiside çok hoşuma gitti. Ama kozmetik hakkında pek bilgim olmadığından aklımda deli sorular dolaştı ( Toniği sürdükten 5 dk sonra yıkasammı yıkamasam mı ?) gibi..
Ve sonuç olarak yıkadım, bir çok blog'a baktım ama bu konuda bir bilgi yoktu..
Talihsiz ben.. Sizin bu konuda bir bilginiz varsa lütfen yorum yapın..

Bunlarıda bugün aldım. Bir markete gidip sadece saç boyası alacaktık. Sonra düşündüm taşındım benim ne eksiğim var dedim ve bunlarıda aldım..
Makyaj temizleme mendili,
pamuk,
Saç boyası, (saç boyası diyince bir itici geldi anlatamam )
Ve saçıma bakım yaoacak birşey.. ( Aslında sprey )
Birde şu sonradan bitme istenmeyen sivilceler için sabun (dove)


Aslında bende sivilce yoktu ama bu aralar çıkıyor.. Ya arkadaşlarımın şom ağızından yada fondoten denilen kimyasalın önde gideninden oldu :(
Tüm kimyasalı aşırı kaçmış fondotenlere ölümmm..
Kozmetik alanına yeni adım attığım için baya şaşkın durumdayım. Önerileriniz olursa seve seve dinlerim..


Sallama evrimi geçirdikten sonra bu hale geldi.. Çoook zorduuuu..
Gece mavisi  renginde idi boyalarımız.. Bildiğin siyah işte :D Yine bana yakıştığını düşünüyorum asla bunu yapmazdım yani siyah tercih etmezdim ama annemin zorlaması ile güzel birşey keşfettim.. Azıcık anneminkileride boyadım çok şeker oldu.. :D
Bu ürünü cidden beğendim tavsiye ederim.. Boya işleminde çok dikkatli olun sakın yüze bulaştırmayın sonu kötü olabilir....


Hala paketini açmadım yatmadan önce güzelce yüzümü yıkamayı düşünüyorum.. 

Yarın ikitane yazılım olduğundan dolayı pek vaktim olmayacak.. geçen hafta değil önceki hafta 10 adet iğne yediğim için raporluydum geçen hafta 8 sınav oldum. Pazartesiye 2 tane kaldı..


Gelelim onarıcı spreye çoook çook çokkkkk beğendim kokusu çok tatlı.. Ve sürekli sıkmak istiyorum acayip hoşuma gitti.. Kesinlikle tavsiye ediyorumm.. 

Şimdilik benden bu kadar yakın zamanda yeni şeyler denersem yazarım.. BB yi biraz daha uzun süre kullanınca yorumumu mutlaka yazacağım Skin79 almak nasip olsada onu kullansam ahh ahhh.. 
Türkiyede satılmıyormu bu dediğin derseniz..  Tabiki satılıyor Tıklayın ve bakın
Bu markanın bir çok BB kremi mevcut ama ön planda olan ve sosyal medyada sık konuşulan hot pink.. popülerlikten ziyade bana en uygunu önemli açık tonnnn..

Umarım yakında alabilirim..

 

13 Ocak 2014 Pazartesi

Mini Alışveriş

Dün haftasonuydu ve dershanede öğlenciydim ama ektim.. Her zamanki gibi oldu :D Aslında planım history'e yollayacağımız hediyelere göz atmaktı. Ama abim hadi metroya gidelim diyince - arkadaşımda telefonunu açmıyordu ekildim yani- Bende kaçırmadım bu fırsatı dedim ordan bakarım birşeyler.. Arabada benim k-pop cdleri var tabi :D başladım dinlemeye b.a.p Goodbye çalıyor bende söylüyorum bizimkiler muhabbet ediyolar, fark ettimde artık kabullendiler :D Yani ramyun'u benden çok seviyorlar. Kore müziklerini dinliyoruz. Bana kızdıklarında seni çekiklere vercez diyorlar. Nerde çekik espirisi var bana yapıyorlar öyle kabullendiler yani ^.^  
 Yine bıdıbıdı çok konuştum resimlere geçelim..


Bu tarz terlikler ( başka bir adı varmı bilmiyorum ) ilgimi çekiyor, aslında figürlüler dahada şeker ama annem her zaman beni ikna edip almaktan vazgeçiriyor.. Bu seferde onlar kayar, düşersin sonra dedi :) 


Bunlar figürlü patikler çoooooooooook şekerler değil mi ??  Eğer gidersem bir daha yakın bir zamanda bunlardan alacağım..  


 Şirinlikten patlayacaklar, o gözlerr hepsi mükemmel ahhh biri bana bunlardan alsınnnn..  
Küçük kardeş arayanlara duyurulur, bol oyuncak karşılığı kardeş olunur. yaşım 18 ama bişicik olmaz küçük kardeş rolü yapabilirim..  


Anahtarlıkta olabilir zaten evde 5,6 anahtarlığım var koleksiyon yapıyorum  :D  Sevdiklerinize hediye etmek için şirin bir yol, verdiğiniz kişi çok mutlu olacakır. Kendinizide mutlu edebilirsiniz..


Bu pijamalarda gözüme hoşgeldi, düşününce çok şey beğenmişim ama az şey almışım. Aile ile alışverişe çıkınca böyle oluyor.. Onlar meyve sebze reyonlarında takılırken ben kırtasiye kısmını arıyordum hahah işte fark.. Ev geçindirmeye başlıyınce insanlar değişiyor mu acaba ? Bende birgün bu tarz şeylere bakmayı bırakıp patates soğan seçecek miyim :D Lazım olunca bende yapıyorum tabiki annem uzun süre olmadığında ben alışverişe çıkıyorum ama hiç zevkli olmuyor.. 


İşte geldik benim kısmıma :) Rengi hoştu ve minikti ama bunuda almadım.. ( İçinizden : arkadaş sen ne aldın ? diyebilirsiniz haklısınız hiç bir halt almadım hahahah :D  )


Burda görmüş olduğunuz istanbul yazan ajandalardan bir tane aldım. Turuncu olanı.. Na Do Kyun için uygun gibi geldi. Üstünde istanbul yazması ilgimi çekti açıkcası :D Birde yarım saat kim yapmış türk malımı diye orasına burasına baktım. Resim çekerken sürekli etrafı kolaçan etmeyi saymıyorum bile..



Daha paketini açmadım poşetten bile çıkarmadım :D Bende saçma sapan bir özellik varki o da : Birşeyi elde edene kadar uğraşıp duruyorum ama o şey elime geçince önemi kalmıyor.. Bu özelliğimi değiştirmeye çalışıyorum ama pek başarılı olduğum söylenemez.. 



 Bunlarda diğer alternatifler, - Ellerim ne kadar ilginç çıkmış hahah-  fiyatta gözüküyorumuş :D 



Burda kendimi nasıl kaybettim anlatamam görevliler bile ilginç ilginç baktılar.. Resim çekiyorum vede sırt çantası turist muamelesi yaptılar resmen annemede omoni dediğimden biraz garip oldu tabi :D 


Yapışkanlı not kağıdınıda aldım hediyelerin üzerine not yazmak için. Sürekli hediye hediye diyorum anlatmadım tabi ne hediyesi olduğunu merak etmeyin en son anlatıcam onu..


Bunlar noodle tarzı şeyler inceler ve mavi poşette olanlar biraz şeffafdı.. yapılan yemekleri hatırlıyorum ama ismini hatırlamıyorum ben meyaz olanını aldım evde deneyeceğim belki resimlerinide çeker tarifinide buraya koyarım :D
 Bu reyon tamamen soya sosu vb. soslarla vede ramunlarla kaplıydı aslında çekecektim ama utandım çok fazla insan vardı..  

Şimdi gelelim " Hediye " meselesine History grubunu takip ediyorum uzun süredir vede çok seviyorum grubun vokallerinden Na Do Kyun'un doğum günü yaklaşıyor ona hediye yollanacak o yüzden bende birşeyler bakıyorum konsept türkiyeyi anımsatacak şeyler.. :D 
Kim bu History derseniz tıklayın..  
Bir şarkılarına göz atayım dersenizde buraya tıklayın
Türk fandom sayfası içinse buraya tık.    

İşte benim günlerim böyle geçiyor geçen hafta 10 tane iğne yedim bağdemciklerim yüzünden ve raporluydum  okula gitmedim yazılı haftasıydı üstelik şimdi bu hafta herşey sıkıştı hadi hayırlısı... 

9 Ocak 2014 Perşembe

Flower Boy Next Door




Go Dok Mi ( Park Shin Hye ) yalnız yaşayan dışarı çıkmayı pek sevmeyen biridir. Enrique Geum ( Yoon Shi Yoon ), onun komşusudur. Go dok mi'yi kendisini izlerken bulur ve ona yaklaşmaya çalışır. Go Dok Mi nin dünyasına yolculuk başlar. 

Bölüm Sayısı : 16


 Diziyi izlemenizi şiddetle öneriyorum.  Enriquenin sevimlilikleri ve Go Dok mi nin yan komşusunun sessiz ve derin sevgisinin arasında kalabilirsiniz benden söylemesi.

 OYUNCULAR 

 Park Shin Hye - Go Dok Mi

 

Park Shin  Hye bu dizide karşımıza tasarrufa önem veren bir ev kedisi olarak çıkıyor. :) 
Bazı korkuları bulunan ve bu korkuların üzerine gitmekten çekinen Go Dok Mi evinden çıkmamakta çok kararlı, sizce korkularını yenebilecek mi ?


 İlk Bölümden gif..





Yoon Shi Yoon - Enrique Geum

Şirin mi ? Elbette şirin. Zeki mi ? Elbette Zeki. Go Dok Mi nin Peşinde mi ? Eh buda doğru tabi..
Enrique dünyaca  ünlü genç oyun yapımcısı ( manga,  oyun,  hatta kitap yazarı ) küçüklüğünden beri üretken olan birisi ayrıca çokta neşeli.
 Go dok mi ile ilk karşılaşması ne kadar tuhafsa seslenmeside o kadar tuhaf sürekli go dok mi'ye  "Ajumma" demektedir ( Teyze )


Bir kaç gif.




Kim Ji Hoon - Oh Jin Rak


3 yıldır Go dok Mi'ye platonik aşıktır. Sevgisini içinde  sessiz yaşayan türden biridir. 
Ama bir gün Enrique ortaya çıkar ve bu sessizlik bozulmak durumunda kalabilir.
Go dok Mi nin yan daire komşusudur.

 
Yine Gif.. Çok seviyorum bu gifleri :D



Park su Jin - Cha Do Hwi


Dok Mi nin içine kapanık olmasının nedeni olan şahıs tam karşınızda, Dizide de cazgırlıklarına şahit olacağız.. Ama onunda aşık olabilen bir kalbi var bunuda unutmamak gerek.


Go Kyung Pyo - Oh Dong Hoon Namı diğer Siwonun ikizi..

 
  İsmindede belirttiğim gibi Siwona aşırı benziyor bence.. 
Çapkın sanılan ama aslında ekmeğinde olan, çorabından para çıkan arada derede kalan bir karakter.. :D Komiklik derecesi aşırı seviyede..



 Daha bahsedemediğim bir sürü karakter var diziyi izlediğinizde bütün karakterlerden bahsedilmesi gerektiği kanısına varabilirsiniz.
Diziyi İzleyin...
 Diziden resimler ve giflerle bitiriyorum.. 


 Watanabeeee... ( Japonyadan gelen diğer bir apartman komşusu. )



 Yakışıklı doktor enriquenin kuzeni







8 Ocak 2014 Çarşamba

Ücretsiz Kartpostal

 Ümraniye’nin 9 noktasına kurulan stantlarda bulunan kartpostalları dolduran vatandaşların, Dünya’nın ve Türkiye’nin herhangi bir noktasında bulunan sevdiklerine ücretsiz bir şekilde bu kartpostalları ümraniye belediyesi yolladı. Bende bu fırsatı kaçırmadım bir kaç kart postalda ben yolladım. Yollamışken bir kaç resimde çekeyim dedim bakalım nasıl kart postallar varmış :D


Kartpostal çadırı hala duruyormu bilmem ama göndermek çok zevkli.



Benim seçtiğim üç kartpostalda bu ;


Mektuplaşmayı ne kadar unutsakta arada böyle organizasyonlar hatırlamamıza yardımcı olabiliyor..
Konu hakkında detaylı bilgi için tıklayın.