13 Mayıs 2013 Pazartesi

Gençlik Kampları



Bir kaç gündür bu konu hakkında düşünüyordum sizinde faydalanmanızı istedim. 1 haftalık bir etkinlik ve araştırmalarım sonucunda ücretsiz olduğunu öğrendim. Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlediği bu kamp hakkında kısaca bilgi verecek olursak ;

Gençlerin serbest zamanlarını çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle değerlendirmelerini sağlamak amacıyla kurulmuş tesislerdir.
Kamplara katılan gençlerin ulaşım konaklama ve yemek ihtiyaçları Gençlik ve Spor Bakanlığınca karşılanmakta ve gençlerden her hangi bir ücret alınmamaktadır.
Gençlik kampları 13 – 15 yaş grupları için "Ücretsiz Deniz Kampları" 16 – 22 Yaş grupları için "Ücretsiz Doğa Kampları" adı altında düzenlenmektedir.




Okulların kapanmasına sayılı günler kaldı son yazılılar kapıya dayandı. Şimdiden planınızı yapın derim ve başvuru tarihi başladığı için bu yazıyı okuduktan sonra zaman kaybetmeden başvuru yapın. Değişik illerde yapılan kamp görmediğiniz yerleri görme açısındanda size bir çok şey katacaktır. Özellikle tatile gidemeyen arkadaşlar varsa yönlendirin lütfen. Spor alanında başarıları ve dereceleri olan arkadaşlarda başvuruda öncelik var sanırım. Bu konu hakkında ise söyle bir yazı buldum :

Gençlik kamplarına katılacak gençler tespit edilirken, okullarında başarılı, sportif alanlarda dereceye giren ya da faal sporcu, engelli olup kendi başına hareket yeteneği olan, çalışan, şehit/gazi yakını ve gençlik merkezi üyesi olma kriterlerinin dengeli bir şekilde dağıtılmasına ve gençlerin çevrelerinde sevilen, kampta yaşadıklarını, duygu ve düşüncelerini çevresine aktarabilecek özelliklere sahip olmalarına dikkat edilecektir. 

Tüm bunlara tamamda ben nasıl baçvuru yapacağım diyorsanız ;

Kamplara başvurular 13-31 Mayıs 2013 tarihleri arasında, www.genclikkamplari.gov.tr adresinden gençler tarafından on-line olarak yapılabilecektir. Kamp dönemleri hakkında “KAMP DÖNEMLERİ” ve her bir kamp için detaylı bilgiler “ GENÇLİK KAMPLARI” sekmeleri tıklanarak öğrenilebilir. 13-16 yaş aralığındaki gençler deniz, 17-22 yaş aralığındaki gençler doğa kampına başvurabilir. Kamp yeri seçilmeksizin tercih edilecek dönemler seçilebilir.
Başvuru sahibi, başvuru formunu 2 nüsha olarak çıktısını alarak muhafaza edecektir. Kamplara katılacaklar 07 Haziran 2013 tarihinde belirlenecektir. Kampa katılması uygun görülenler kesin kayıt yaptırmak için 13 Haziran 2013 tarihine kadar on-line başvuru formlarının çıktıları Gençlik Merkezlerine onaylatmak üzere teslim edilecektir. On-line başvuru yapamayan gençlerin başvuruları Gençlik Merkezlerindeki yetkililerce http://genclikbilgi.gsb.gov.tr/ adresinden yapılacaktır. 




Kampların yapılacağı yerlerden bir kaçı ve bilgilerini verecek olursak ;

Antalya Duacı Kampı

Kamp merkezi Antalya'ya 12 km uzaklıktadır. Kampta konaklama konteynerlarda yapılmaktadır. 4 kişilik konteynerların içinde banyo, tuvalet ve dolaplar bulunmaktadır. Ayrıca kampta voleybol, basketbol, tenis, badminton, mini futbol, masa tenisi aktivelerinin yapılabileceği sahalar ile anfi tiyatro ve yapay tırmanış duvarı bulunmaktadır. Kamp kapasitesi 225 kişidir. Kampta, El sanatları, Tiyatro, Müzik, Halk Oyunları, Deniz Aktiviteleri, Spor Aktiviteleri, Geziler yapılmaktadır. Kampa katılacak gençler kişiler giysileri (şapka, eşofman, gözlük, şort, mayo, havlu, terlik, v.b.) ile temizlik malzemelerini beraberinde getireceklerdir.

 

Trabzon Düzköy Doğa Kampı

Trabzon'a 55 km. uzaklıkta Düzköy İlçesine bağlı Haçkalı Baba mevkiinde bulunan kamp alanında konaklama ağaç bungalov evlerde yapılacaktır. Kamp alanında yemekhane, mutfak, sentetik futbol sahası, badminton, basketbol ve voleybol oyun alanları bulunmaktadır. Kamp kapasitesi 135 kişi olup 18 Haziran-14 Eylül 2013 tarihleri arasında 9 dönem kamp düzenlenecektir.
Kampta treking, rafting, halk oyunları, drama, paintball, futbol, mini golf, badminton, voleybol ve basketbol etkinlikleri ile Çal Mağarası gezisi ve kaya inişi, Uzungöl, Sümela Manastırı, Ayasofya Müzesi, Atatürk Köşkü ve şehir gezileri gerçekleştirilecektir.
Doğa kampı koşullarına göre kampa katılacak gençler kişisel giysileri (şapka, kazak, mont, eşofman, gözlük, şort, mayo, havlu, terlik v.b.) ile temizlik malzemelerini beraberinde getireceklerdir. 

Kastamonu Kadıdağı Doğa Kampı

Kamp merkezi Kastamonu'ya 10 km uzaklıkta bulunan Kadıdağı Yaylası Mevkiinde'dir. Kastamonu şehir merkezi ile kamp alanı yaklaşık 10 dakika sürmekte olup deniz seviyesinden 800 m. yüksekliktedir. Kampta konaklama 4 kişilik duşu ve tuvaleti içinde bulunan kamp konteynerlarında yapılmaktadır. Kamp kapasitesi 360 kişi olup 18 Haziran-14 Eylül 2013 tarihleri arasında 9 dönem kamp düzenlenecektir.
Kampta, Paintball, Oryantiring, Yüksek İp Aktiviteleri, Ata Binme, Doğa Yürüyüşü, Voleybol, Futbol, Geleneksel Türk Sokak Oyunları, El Sanatları, Halkoyunları, Müzik, Tiyatronun yanı sıra; Kastamonu Şehir Gezisi, Safranbolu Şehir Gezisi, Daday İlçesi At Çiftliği Gezisi, Ilgaz Dağı Çevre Gezisi de yapılmaktadır.
Doğa kampı koşullarına göre kampa katılacak gençler kişisel giysileri (şapka, kazak, mont, eşofman, gözlük, şort, havlu, terlik v.b.) ile temizlik malzemelerini beraberinde getireceklerdir.


Osmaniye Aslantaş

Kamp merkezi Kadirli İlçesine 14 km, şehir merkezine 34 km uzaklıktadır. Kampta 310 dönüm alana kurulu olarak; 20 Odalı bir bina (Her odada tuvalet banyo mevcut), 5 Adet müstakil ev (Her odada tuvalet banyo mevcut), 2 Adet basketbol sahası, 1 Plaj voleybolu sahası, 1 adet 20X40 m² içerisinde tenis kortu olan kapalı spor salonu ve yüzme havuzu bulunmaktadır. Kamp Kapasitesi 90 kişi olup 18 Haziran-14 Eylül 2013 tarihleri arasında 9 dönem kamp düzenlenecektir.
Kampta Doğa yürüyüşü, yüzme, okçuluk, halk oyunları, tiyatro, paintball, yapay tırmanma duvarı, futbol, mini golf, badminton, voleybol ve basketbol etkinlikleri ile geziler gerçekleştirilecektir.
Kişisel giysileri (şapka, kazak, mont, eşofman, gözlük, şort, havlu, terlik v.b.) ile temizlik malzemelerini beraberinde getireceklerdir. Doğa yürüyüşleri ve diğer aktiviteler için küçük sırt çantası, el feneri getirilmelidir. havuz etkinlikleri için koruyucu güneş kremi getirilmesi önerilir. 

Van Gevaş Doğa Kampı

Van’a 41 km uzaklıkta, Van Gölü’nün kıyısında Akdamar Adası karşısında yer almaktadır. Kamp tesisinde halı saha, basketbol sahası, sahil voleybolu sahası, etkinlik binası, kütüphane, misafirhane, sağlık odası, oyun parkı ve çok amaçlı salon bulunmaktadır. Kamp Kapasitesi 210 kişi olup 06 Temmuz – 28 Ağustos 2013 tarihleri arasında 5 dönem kamp düzenlenecektir. Kampta konaklama konteynırda yapılmaktadır. Kampçılar 3'er kişilik gruplar halinde konaklamaktadır. Konteynerlarda duş ve tuvalet bulunmaktadır.
Kampta geleneksel Türk sokak oyunları (saklambaç, yakan top, domino vb.), futbol, plaj voleybolu, basketbol, masa tenisi, halk oyunları, müzik, tiyatro, el sanatları ve deniz aktiviteleri düzenlenmektedir.
Bunun yanı sıra Hoşap Kalesi, Çavuş Tepe, Van Müzesi, Van Kalesi, Akdamar Adası, Kedi Evi ve Muradiye Şelalesi gezileri yapılmaktadır.
Doğa kampı koşullarına göre kampa katılacak gençler kişisel giysileri (şapka, kazak, mont, eşofman, gözlük, şort, mayo, havlu, terlik v.b.) ile temizlik malzemelerini beraberinde getireceklerdir.

 

Bolu Aladağ Doğa Kampı


Kamp merkezi Bolu'ya 40 km uzaklıkta yer almaktadır. Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile kamp merkezi arası yaklaşık 30 dk sürmekte olup deniz seviyesinden 1200 m. yüksekliktedir.
Kampta konaklama 4 kişilik duşu ve tuvaleti içinde bulunan kamp  konteynerlarında yapılmaktadır.
Kamp Kapasitesi : 405 kişidir
Kampta, El Sanatları, Tiyatro, Müzik, Halk Oyunları, Yapay Tırmanış, Oryantring, Paintball, Doğa Yürüyüşü , Satranç, KanoBadminton, Voleybol, Futbol, Tenis, Okçuluk gibi etkinliklerin yanı sıra; Gölcük, Abant, Mudurnu, Yedi Göller, Çevre Köy gezileri de yapılmaktadır.
Doğa kampı koşullarına göre kampa katılacak gençler kişisel giysileri (şapka, kazak, mont, eşofman, gözlük, şort, mayo, havlu, terlik v.b.) ile temizlik malzemelerini beraberinde getireceklerdir.

Denizli Cankurtaran Doğa Kampı

Kamp merkezi Denizli'ye 25 km uzaklıkta bulunan Cankurtaran'dadır. Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile kamp merkezi arası yaklaşık 30 dakika sürmekte olup deniz seviyesinden 1000 m. yüksekliktedir.
Kampta konaklama sabit tesiste yapılmaktadır. Her odada 3 ila 4 kişi kalmaktadır.
Kamp Kapasitesi : 90 kişidir
Kampta, Oryantiring, Doğa Yürüyüşü, Sportif Faaliyetler (Futbol, Badminton, Voleybol, Basketbol, Masa Tenisi, vs.), Halkoyunları, El Sanatları, Müzik, Tiyatro gibi etkinliklerin yanı sıra; Pamukkale, Acıpayam, Fethiye gezileri yapılmaktdır.
Doğa kampı koşullarına göre kampa katılacak gençler kişisel giysileri (şapka, kazak, mont, eşofman, gözlük, şort, mayo, havlu, terlik v.b.) ile temizlik malzemelerini beraberinde getireceklerdir.
 
  Son Başvuru tarihi 31 mayıs.


 ****Sosyal hayata karışalım, uygun gördüğüm bir çok etkinliği paylaşmaya devam edeceğim. Gezmeye tozmaya devam...  
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder