10 Şubat 2014 Pazartesi

Bekarlığa Veda Partisi Tadında..

Dün 15 tatilimin son günüydü malesef... 
Dedik bu böyle olmaz en azından son anlarımızı doya doya yaşayalım..  Aslında olay çok farklıydı bir fotoğraf makinesi bakmak için çıktık yola - Daha önceden incelemiştim aklımda bir kaç model vardı bilgisayarımdan incelemelerinide izlemiştim ama öyle uzaktan bakmakla olmuyor-  Çıktık çıktık diyorumda kimle çıktık onu söylemedim :) Bir arkadaşımla gittik çoğu şeyi beraber yapıyoruz zaten.. İlk bir sinema bileti alalım dedik düzgün film yok - Aksiyon bizim düzgün film dediğimiz -O zaman animazyona gidelim dedik vede öyle oldu " Lego " filmine gittik güzeldi.. Bileti aldıktan sonra media markt te gittik fotoğraf makineleri için güzelce inceledik..



Performans ve fiyat açısından en mantıklısı bu gibi canon 1100D


 Bu kampanya kaçırılmamalı, 3 lens ile canon eos 600D 2200 lira. 
Alabilecek durumda olsaydım alırdım ahh hayaller ahh aklım bu makinede kaldı cidden..




Çoook güzel inceledik. Baya baya 2 saatimizi harcadık, sonrada bir şeyler yemek için ayrıldık oradan. 



İlk defa gittiğim bir yerdi, ama beğendim köri soslu mantarlı tavuk yedik ve tadı inanılmaz derecede iyiydi ne yazıkki bitiremedim filmi kaçırıyorduk :( Bir dahaki sefere hepsini yiyeceğim..  Mekanın adı tavuk dünyası gibi birşeydi sanırım.



Filmden sonrada hadi kahve içelime geldi sıra, Bizde de ne mide varmış herşeyi tıkıyoruz içine sinemadaki mısır ve kolaya girmeyeyim bile.. Daha sonra çok feci acısını çektik gerçekten bekarlığa veda partisi gibi oldu..  Mochayıda ilk defa denedim pek hoşuma gitmedi.. :( 

Eve dönüş yolunda içimizi kötü bir his kapladı çok feciydi otobüste sus pus oturduk izliyoruz etrafı heryer karanlık bu dahada iç karartıcı içimizden " Yarın çekeceğiz bugün yaptıklarımızın cezasını " diyoruz ama şuanlık birşey olmadı okul idare eder geçti..

Son sınıf olmak bir yandan okul bitsin diyip diğer yandan özleyeceğim demek sanırım..





7 Şubat 2014 Cuma

Biri Gezmek Mi Dedi ?

Selamlar... 
Bugün biraz seyahat çılgınlığımdan bahsetmek istiyorum.. Aslında tek istediğim şey dünyayı dolaşmak. -Emin olduğum tek hayal- . Ama malesef buna bir çok engel var.
Aile en büyük engel sanırım, daha sonra ise kız olmanın verdiği kısıtlamalar.. 
Belkide bu benim bilinç altımla alakalı yani toplum olarak kızlar daha korunaklı olmalıdır algısı var.. Ki yanlış bir algıda değil, seyahat ettiğim ülkelerde bir erkek kadar kalacağım yerlere karar veremem..  Ahh birde para sorunu var asıl en önemli sorun bu!




Açıkcası bu  kadar para elime toplu olarak bile geçmedi :( 
Bir ülkeyi gezmekten bahsetmiyoruz dünyayı dolaşacağım sonuçta - Kenidimi öyle bir kaptırdımki dolaşacağım diyorum-   Para biriktirme yeteneği sıfır olan bir insan olarak ne yapacağım bilemiyorum. Daha 18 yaşında olmamın verdiği rahatlıktan hayaller kuruyorum sanırım, 25 yaşıma geldiğimden bu kararlarımdan vazgeçmiş mi olacağım ? Bekleyip göreceğiz. Belkide  seneye biryerleri gezmeye başlamış olacağım :D 

Arkadaş bu kızda habire hayallerden bahsediyor hiç icraat yok diyenleriniz olacaktır. Tek diyeceğim seneye görüşelim.. :) Liseli velet olarak daha birşeyi yapacak gücüm yok. Ünili velet olabilirsem birşeyler değişebilir.  Düşündümde ben hep burnunun dikine giden biri oldum. Hiç bir zaman ailemi çiğnemedim ama bir şekilde isteklerimi kabul ettirdim bu huydan vazgeçmeliyim tabi 40 yaşını aştığımda..   -Ölüm var kalım var onuda düşünmek gerek-

Yurtdışında okuma gibi planlar yapan ben artık düşünmüyorum. En büyük etken babam - ki babamdan hiç beklemezdim böyle bir tepki, en güvendiğim insandı bu konuda- Yurtdışında okumayı istememin en büyük nedeni dil öğrenmekti, ama bunu daha sonrada halledebilirim türkiyede bir bölüm okuyup asıl hayalimi gerçekleştireceğim... Bunları bilen çokaz insan var - mı acaba ? - Okulda hitabet dersimiz var ve bizden 5 dakikalık bir konuşma yapmamız istendi. 

Bende başladım konuşmaya " Hiç bir hedefim yok! Düşündüğüm bir meslekte yok ! arada zevk için matematik testi çözüyorum yaptığım başka birşey yok ! Derhaneye boşuna idiyorum paraya yazık bana hiç bir katkısı yok!  " bunun üzerine sınıf şoka girdi :) Herneyse sevdiğim hiç birşey olup olmadığını sordular " Dünyayı dolaşmak farklı kültürler keşfetmek" dedim sanırım inandığım tek hayal bu. Birde cennete gitsem tamam :) Dışardan bakınca çıldırmış gibi gözüküyorum sanırım..  Ama aklım başımda kendimi toy gibi hissediyorum arada cidden düşünüyorum ben ne yapıyorum ne olacak nereye gidiyor hayatım diye, ama bir bilinmezliğin içine dahada çekiliyorum..  Geçenlerde ablamla dil mi okusam diye konuştum ve o da olabilir dedi. Japonca veya Çince diye sorduğumda Japonca yanıtını aldım.. Ama bana çince acayip derecede hoş geliyor -Ş -Ç  sesleri beni büyülüyor, Belkide dinlediğim şarkıların etkisindendir.. 
Her neyse alakaya maydonoz  birden ingilizcede olabilir gibi geldi ( Bu arada sayısal öğrencisiyim) Şansını denemekten ne zarar gelir değil mi ? Hayatınm elimde oyuncak mı oldu yoksa ben mi abartıyorum. 

Yazmak zevk veriyor ( Okumasıda size zevk veriyor mu bilmiyorum ama) sınıftaki arkadaşlarım yazarlığı önerdiler, blogumdan haberleri yok ama hikaye yazarlığı yapmıştım ve birkaç hikayemi okumuşlardı.. Yazarlık için bir üniversite okumak istemiyorum çünkü ben profosyonel değilim ve de olamam böylesi daha iyi içinden gelenleri dökmek.. 

Bu aralar  acayip derecede araştırma yapıyorum normalde de araştırma yapmayı seven gereksiz yere de olsa araştıran soruşturan biriyimdir.. pro makineler, seyahatler hakkında bilgiler vb.. Bir sürü şey en azından bir yunanistana komşuya gidek diyorum arada kendimi neşelendirmek adına ama bazen o  bile mümkün olmuyor. Gezgin kafası yaşıyorum gezginlik benim neyime al test kitabını göm kafayı çöz dur..  Gerçi ben biliyorum ne kadar çalışsamda hep bahsettiklerinmden alakasız birşey okuyacağım genelde öyle oluyor hiç beklemediğim birşeye bile son anda karar verebiliyorum.. Bir bakmışsınız fizik öğretmeni olmuşum hahah.. Seneye hazırlanmayıda düşündüm ama eminimki bir fark olmayacak o yüzden elimden geleni yapayım bir kaç ay kalmış şurda.. 



Şöyle bir çadırda sıcak çorbamı kaşıkladığımı düşünüyorumda ne mükemmel moğalistanı dolaşmak ardından çinin köylerinde kaybolmak ahhh sanırım çok şey istiyorum.. Asyayı baştan aşağı dolaşmak ne güzel olurdu.. Ardındanda afrika oyy oyy sadece hayallerde kalmamalıı.. 

Düşündümde ileride olurda bir delilik yapıp evlenirsem ve evlendiğim insan gezmekten nefret eden birisi olursa al başına belayı.. !!!   Evleneceğim kişi balayında bile  asyada olmayı kabul edecek birisi olursa iyi olur..  


Babam'a çektiğimi söylerler biraz farklı olduğumuz noktalar var biraz daha rahat bir insanımdır umursamaz gibi yani ..  Herneyse babamla ben genelde gezi işlerinde bir numarayızdır, annem geri planda kalmayı tercih eder çünkü yol yorgunluğunu  pek sevmez. 
Yani durum buyken bizimkiler bahsettim yurdışı meselesinden, benim anlayışlı en çok güvendiğim kararından şüphesiz olduğum babacım hayır dedi... Annemse olur gözüyle bakıyor bu işte bir terslik olduğu kesin tamam bu yıl babamın üstüne çok gitmiş mu bank ve daha neler neler eve geç dönmeler vs.. gibi olumsuzlukları bilinçaltına yerleştirmiş olabilirim ama bu şeilde olmamalıydı. gerçi dershaneyide hep astım tabi oda var..  İyi bir çocuk olamadım başıboş gibi davrandım hayatımda hiç bir zaman izinde istemedim şimdi bunun cezasını ödüyorum sanırım. ayy ne kadarda acındım kendimden allah beni napsın tamam işte kötü evladım... 


Bu gezme işlerini tek başına yapmak kadar kötü birşey olamaz değil mi ? Aslında çok sevdiğim bir arkadaşım vardı ucundan kıyısından köşesinden aynı düşünceleri paylaşıyorduk ama malesef şuan durum onun  için çok zor ve bu konu hakkında konuşmak isteyeceğini sanmıyorum.. 




Bu yola tek baş koyuyorum sonu hayrola..  Beni okuyan destekleyen - desteklemeyen veya desteklediğini belli edemeyen- herkese çoooooooooook teşekkür ediyorum benzer hayalleri olanlar umarım hayallerinizi bir an önce gerçekleştirirsiniz.. ^.^