27 Ekim 2012 Cumartesi

Neden Yapamayalım ?

12 yıl boyunca okuyup ne yapacağımızı bilmez hala geliyoruz, yapabileceklerimize imkansız gibiymiş bakış açısı aşılanıyor. Lise sona gelmiş bir kişinin hala hedefi yoksa bu hem onun suçu hem ailenin hemde öğretim üyelerinin belkide sistemin. Kafamızda oluşan bir sürü proje var ama bunu gerçekleştirmek için pekte çaba sarf etmiyoruz. Bazen korkuyoruz bazende dünyayı ben mi kurtaracağım diyoruz. Evet dünyayı biz kurtaracağız neden yapamayalım ki ? Neden yapmayalım ki ?

"Hadi canım sende " gibi tepki verenleriniz var biliyorum bunu da gayet doğal buluyorum.

Kendine inanmıyor kimisi yada  kendine güveni oluyor ama ortada hedef yok. Ben bizlerin gençlerin, sadecede gençlerin değil tüm türk milletinin büyük şeyler başarabileceğine inanıyorum.

Geçmişimize sahip çıkarak ondan dersler çıkararak aynı hatalara düşmeyip başarılarımızın devamını getirebiliriz. Ön yargıları yıkıp, küçük görmeden her şeyi halledebiliriz  

Sınır tanımamalı ve birleşmeliyiz, doğulu batılı diye bölünmek yerine, sayısalcı sözelci ayrımı yapmamaksızın neler yapabileceğimizi konuşmalıyız !

**Neye hiddetlendin ? gibi tepkiler verebilirsiniz ama bu kelimeler hiddetlenme değil düşüncelerim sadece :)

Kendi gökkuşağımızı kendimiz yapalım, neden bizim kendi ürettiğimiz cihazlarımız teknoloji harikası olmasın. Bunların birden bire olması beklenemez ama bir yerden başlamak gerek..

                             Büyük düşünelim.




23 Ekim 2012 Salı

İstanbul Hatırası -Ahmet Ümit

Nasıl bir kitaptır bu ! diyerek tepkimi koymak istiyorum, az önce bitirdim hala şoktayım. Sersemleten etkisini üzerimden atamadım yazma nedenimde budur.

Mükemmel bir kurgu ve tarihsel bilgilerle desteklenen karakterler, şiirleride es geçmemek gerek ( Şiiri aşırı seven biri olmamama rağmen ).

Okunmalı okutulmalı. Anlatılmaz okunur :D

Başlarında olayların içine giremediğiniz için odaklanma sorunu olabilir ama bir biri ardına gelen cinayetler olunca elinizden düşmeyeceğine inanıyorum. Favori kitaplarım arasına girmiştir.

Bu kitapta kendinizden kesitler bulacaksınız


16 Ekim 2012 Salı

Edebiyatın Dibi

 Başlık ilginç değil mi ?  Bu yıl inek gibi çalışma tabirini gerçekleştiriyorum sayısal dersler ne kadar kolay geliyorsa edebiyat o kadar zor geliyor ama asıl mesele bu değil. Mağlum hikaye yazıyorum işte katiller, dram, aksiyon falan derken artık bu türden vazgeçmeye başladım. Şimdilerde ayrıntılı ve yorumu bol olan hikayeler yazıyorum dini hikaye bile yazıcam :) açıkcası eski hikayelerime bakarak yeni yazdıklarım arasında dağlar kadar fark var hadi hayırlısı - hala meslek konusunda tam bir karar verememiş olan birisiyim - arkadaşlarım yazarlığa yönlendirmeye çalışıyor ama üniversitede edebiyat okuyamam yani bu imkansız sınıfta kalırım vayy halime... !

 Uri'nin - yakın arkadaşımın lakabı- hassas noktası dbsk grubuna sardım son 2 haftadır. Junsu varsa varım, tatlı çocuk vb. yorumlar yapmaktan geri durmuyorum, bu durum ise biricik arkadaşımı sinirlerndiriyor aynı şekilde bana saldırmaya kalkıyor ama nafile 

-Kim hyun çok yakışıklı değil mi ?
Ben ; Evet öyle sanırım 
- Oppalarım arasına alsam mı ?
Ben ; tabi junsu bende ne de olsa 

Şeklinde konuşmalarımız oluyor çoğu oppayı tanımamda bazen onları sinirlendiriyor benim sayemde yeni oppalarla buluşuyorlar daha ne ? ilk üç oppa sıralamam şöyle

1 Hyun Joong
2 No Min Woo
3 Lee Min Ki

Daha dolu var ama aklıma gelenler bunlar...

Birde korecanlıktan kısa süreli istifalarım oluyor, bir daha izlemiycem, bir daha düşünmeyeceğim...

Ama bu girişimler sonuçsuz kalıyor bir şekilde konu koreye geliyor. Eğer sizde aynı şeyleri yaşıyorsanız bu hiç birşeye engel değil ne ders çalışmanıza ne de  arkadaşlıklarınıza.

Yeni yeni arkadaşlar ediniyor ve derslerinize dahada sıkı sarılıyorsunuz.

Eminönü maceramız var birde değil mi ? 2 hafta oldu sanırım gideli güzel geçti yumurtalı ramenlerimizi bakır minik tenceremizde yedik, yeni bir japonla tanıştık. Koreli bir aile ile tanıştık koreden türkiyeye turist getiriyorlarmış 20 yıldır türkiyedelermiş kartlarını aldım tabiki :)

Yakında yeni bir yolculuk bekliyor beni ve yanımda bu sefer kim olur bilmiyorum gezmeye doyamıyorum helede tarihi yerleri...

Burda hiç bir çaba harcamadan direk olan biteni yazmak içimi dökmek güzel :)



                                  Bakışını yerim uzaylım :D


******
Çok çekici gelen bir yönü var -Siyah saçlar, Beyaz ten,Uzun boy- benim zâflarım


********

Arkadaş inadına sevdim seni iyi ki sevmişim sana olan zâfım ise futbol oynuyor olman sanırım