27 Kasım 2018 Salı

İç Mekan Tasarımı

Herkese Merhaba,

Bu aralar isminden sıkça söz ettiren bir bölüm var o da ; İÇ MEKAN TASARIMI

İç mimarlık veya Mimarlık okumak isteyen öğrencilerin çoğunluğu lise yıllarındaki açıklarını kapamak için 1 yıl daha kaybetmek yerine iki yıllık olan iç mekan tasarımı veya mimari restorasyon bölümüne giderek iki yılın sonunda lisans'a tamamlama sınavı olan DGS'ye başvuruyor. Bu yol ne kadar doğrudur tartışılır. DGS ile kazandığınız okulda derslerinizin ne kadarı sayılır kaç yıl daha okumanız gerekir bilinmez 3 veya 3.5 yıl okuyan insanlar gördüm önlisansı bittikten sonra.

Asıl meseleye bölüm hakkında bilgi verme konusuna gelirsek; ben İç Mekan Tasarımı bölümüne başladım ve yukarıda bahsettiğim şeyi düşünerek bu yola girdim. Aslında mimarlık istiyordum lakin şu sıralar iç mimarlığa o kadar ısındım ki anlatamam. Her üniversitenin ders içeriği farklı olabilir bunu en başta belirteyim. Bazı arkadaşlarım bölümü bırakmayı düşünürken dersler ilerledikçe ben daha çok sevdim. İşler zorlaştı ödevler ağırlaştı ama daha zevkli bir hal almaya başladı. Autocad programını neredeyse bitirdik ilk dönemde ve birşeyler ortaya çıkarabiliyorum bu gerçekten müthiş. Hocalarımızı bize kesinlikle tasarım yapmayı öğretiyorlar tekniker olmayı değil. Bizi zorluyorlar ama sorduğun sorulara yanıt alabiliyorsun ve gelişmeye başladığını hissediyorsun. Bu meseleler okuldan okula değişebilir büyük ihtimalle.

Temel Sanat Eğitimi isimli dersimiz kesinlikle sabır gerektiren birçok çalışma barındırıyor. Ders'in içeriği %80 uygulama üstüne nokta-çizgi çalışması, op-art, tonlama, mekansal maket çalışmalarına bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız.

Teknik Resim dersinde ise gerçekten işin tekniklerini öğreniyoruz hala öğreniyorum hocamız çok titiz aşırı özen istiyor bende çok zorlanıyorum bu bir gerçek ama sonucunda muhteşem şeyler olacağı açık. İlk haftalarda pergel ile baya haşır neşir olduk diyebilirim.

Perspektif derside oldukça keyifli küplerden başladık masa sandalye derken artık oda çizimlerine doğru ilerliyoruz. sınavı benim için müthişti umarım finalde de aynı şekilde başarılı olabilirim.

Bu derslerin diğer okullarda ortak olduğunu düşündüğüm için bahsetmek istedim. ilk yılın ilk döneminde gördüğüm derslerden bazıları bunlardı umarım bölüm hakkında aklınızda biraz olsun fikir oluşmuştur. Ayrıca sadece uygulama ile geçmiyor tüm derslerimiz film izliyip oradaki mekanları incelediğimiz derslerde yaptık. Merak ettikleriniz olursa yorum bırakabilirsiniz.

İyi Günler