29 Şubat 2012 Çarşamba

Niye gitmedin okula ?

küçüklüğümden beri okul ile aramda sorunlar var şöyleki her sene karnemde devamsızlık bölümü en az 10 olmuştur ilkokul ve ortaokul yıllarında okuldan nefret ederdim diyebilirim ama şuan durum farklı lise birinci sınıfta okulu sevmeye başladım ve şuan çok seviyorum ama devamsızlık sorunu peşimi bırakmıyor haftada 1 gün okula gitmiyorum ve buğünde o günlerden birisi
sabah annem "hadi kalk kızım geç kalacaksın" dedi geç kalacaksın lafını duymamla saate bakmaya gerek duymadan tamam bugün gitmiyorum diye düşündüm. Acaba gitsem mi ? belki yetişirim, bugün siperişim gelecekti kıza ayıp olacak şimdi. Aaaa bugün kitap anlatacaktık okudum da kitabı gideyim bari of o hocayı görmek bile istemiyorum yat aşağı kızım diye düşünürken uykuya daldım kısa bir süre sonra annem geldi " Yine mi okula gitmeyeceksin ?" dedi sinirli bir şekilde tabi kadına gına geldi artık bütün umudu benim sonuçta.

"Kar yağmış" dedi annem camdan dışarı bakarak. "Kar yağmış bak şimdi araba çalışmaz ben gitmeyeyim bugün" dedim gömdüm kafamı yastığa bir iki daha söylendi gitti. Sabahları beni babam götürüyordu dönerken yürüyordum Adama acıyorum her sabah erkenden kalkıp beni n-bırakıyor bazen gelip beni uyandırdığı da oluyor ay babamı çok seviyorum ya... asla laf söyletmem ne abilerim'e ne babama belki abilerime uyuz oluyorum ama başkalarının bişi söylemesine izin vermem neyse işte saat olmuş 9 sevine sevine uyandım 8 'de evden çıkmam gerekirdi çoktan ders başladı yuppi...

Gittim kahvaltı yapmaya ama tırsa tırsa şimdi sorcaklar niye gitmedin diye cevapta veremiycem neyse oturdum konuşmaları dinliyorum, tek kelime etmiyorum annem ve babam var masada abimler uyuyor Kesin sorcak babam niye gitmedin diye düşünürken sormadı. yaptı kahvaltısını gitti bugün mahkeme vardı (Daha sonra mahkeme meselesine gelcem ) sonra ortanca abim uyandı. abimler diyip duruyorum ama topu topu üç tane :) bir tanesi evli yan dairede oturuyor diğer ikisi bekar öyle işte bekar olan ortanca abim geldi kahvaltıya birde ablam geldi ( ablamda evli hatta 2 çocuğu var bizim dairenin altında babamın ofisi var orada çalışıyor ablam pc işleri fala ablamın evi bizim evden araçla 30 dk uzaklıkta ) annem soruyor ablama
" zili çalmadın nasıl girdin içeri " diye bende " Geçen anahtar vermiştim onunla girmiştir " dedim. sobra ablam " kapı aralıktı öyle girdim " deyince masadaki herkesin kafasındaki ampuller parladı ve akıllarından aynı cümle geçti.
"Kesin babam açık bırakmıştır " cümlesiydi akıllarından geçen.
"Dün akşam Abim aradı bizim ofisin camlarına üç kişi yapışmış içeriye bakıyormuş " dedim. bunda ne var diyebilirsiniz ama şimdi anlatacaklarımı okuyunca anlayacaksınız.
Biz bu eve taşınalı 4 sene oldu neyse işte evimizin altına ofis açtık tam 3 kere hırsız girdi tam olarak girdi sayılmaz ama,
1. Abimin yaında çalışan birisi vardı işte takma adı "Bakaruk" ofisin yanında onun odası vardı orda kalıyordu bir akşam haftasonuydu sanırım ablam bizde kalmıştı o gece. Bakaruk odanın camını açık bırakmış yatağına uzanmış işte ışıklar kapalı saat 11 civarı tıkırtı duymuş bu fare sanmış tırsmış kıpırdamamış falan sonra hırsız girmiş içeri bunu görmüş üzerine eğilmiş uyormu diye bakıcak sanırım bu gözlerini açmış çığlık atmış ben uyuyorum bunlar olurken sonra abim ablam inmişler "hırsız " diyip duruyormuş bakaruk ablam geldi yanıma hemen ben uyku sersemiyim " ne ouyor ne bu sesler " diyorum meğersem ablam beni kaçırıyorlar zannetmiş bakmaya gelmiş.

2. Hırsızlık olayıda sayılmaz pek bizim evimizin karşısında bir işyeri var işte erkekler çalışıyor genç çocuklar falan yakışıklıda sayılırlar 8. sınıftayım eve yürüyerek dönüyorum saat öğlen 1 bunlar mola vermişler dışarı çıkmışlar sokağa girdim bunlar gözüme çarptı baktım bizim evi kesiyolar bakıp bakıp duruyorlar eve hızlı hızlı yürüdüm girdim bahçeye orda orda çalışan çocuklardan birisi geçti karşıma telefonda konuşuyor bide kaşı gözü oynuyor bana göz kırptı falan iyice tırstım bunlardan şüpelenmeye başladım sonra düşündüm baya, yokya bana göz kırpmadı ben güzel bile değilim taş gibi çocuk bana mı bakacak dedim ertesi gün evde bu çocuktan bahsediliyordu sabıkası varmış hırsızmış falan.

3. ise 2 ay falan önce oldu yine ablam eniştem bizde haftasonu akşam saat 8 ortanca abim evde ababm annem abblam falan küçük abim maça gitti gelicek birazdan ben çayı koyuyorum yine hizmet yine hizmet sonra abim kapıyı bir açtı küçük olan soluk soluğa " Nerdesiniz kaç saattir bağırıyorum size" diyor bizde ne olduğunu anlamaya çalışıyoruz.
"İki adam ofise girmiş alet edevatı çalıyor siz uyuyorsunuz"dedi. Sonra herkes aşağı indi ben tv başındayım aslında izlemiyorum olanları düşünüyorum olay şundan ibaret abim maçtan dönüyormuş 2 kişi bizim ofisten çıkmış ellerinde makineler hızlı hızlı yürüyorlar buda " Ne götürüyorsunuz siz " gibi bişi demiş adamlar koşmaya başlamış abimde arkalarında tabi adamlar ellerinde ne varsa atmışlar topuklamışlar tabi bazı makineler kırılmış mahalle ayaklanmış ama nedense ben bir tıkırtı bile duymadım. Hırsızlar bilgisayarı bile toplamışlar kenara koymuşlar ellerindekiler bıraktıktan sonra almak için heralde neyse ucuz atlattık konumuza dönelim.

"Abin nerden görmüş dün gece arkadaşındaydı." dedi annem.
" Karşı komşu arayıp söylemiş oda beni aradı"
"Okula gitcem dedin inip aşağı bakmadın biye gitmedin okula" dedi ortanca abim.

ortanca küçük büyük yerine bunlara takma isim bulayım ben.
ortanca çınar olsun lale devrini izliyor mağlum.
küçük önceden gencoyu izlerdi oda genco olsun
büyük kurtlar vadisi gerçe üçüde izliyor ama napim başka ne koyayım büyüğüne neyse Vadi olsun.

"Gitmedim işte ya uyarsam suş uyarmasam suç hem ben dün ofise hiç gitmedim pc 'yi açık bırakan sensin tabi sen kapatcan , inince kızıyorsunuz hem" dedim çınar'a aslında yalan söylemiştim ofiste kimse yoktu ben okuldan döndüğümde tam 1 saat oturdum başında ama kapatıp çıktım eve.

"Bundan sonra inme o zaman sana pc falan yok " dedi çınar offf gıcıkkkk......!

Not : ben bunları yazarken çınar yukarıda mışıl mışıl uyuyor hahaha :)